Ortlieb

Ortlieb

Det siges, at store opfindelser udvikles ud fra store behov, og behovet for at kunne holde dit tøj og ejendele tørt, når du cykler, er en af de ideer. Helt fra starten har Ortlieb designet og udviklet fuldstændig vandtætte produkter ─ takket være de forsejlede sømme. Det er virksomhedens kvalitetsstempel, og det er den faktor, som adskiller Ortlieb fra sine konkurrenter.

Se mere

Hovedkategorier af Ortlieb

Bedst sælgende Ortlieb-produkter

 

Ortlieb

294 Produkter

Side
pr. side

Ortlieb

294 Produkter

Side
pr. side

Ortlieb ─ udviklet til alle udendørsentusiaster

Inspiration fra Lorry Tarpaulins

Det siges, at store opfindelser udvikles ud fra store behov, og behovet for at kunne holde dit tøj og ejendele tørt, når du cykler, er en af de ideer. Sidst i 1970'erne var Hartmuy Ortlieb en ung eventyrcyklist fra Tyskland, der var passioneret omkring at udforske og rejse over hele verden på sin cykel. En af hans ture gik til det sydlige England, og her havnede han i et hæftigt skybrug. Han havde ikke noget sted at søge ly, og derfor endte han med at blive totalt gennemblødt, og det samme gjorde alle hans ting. Da Hartmut så en forbikørende lastbil, der havde en beskyttende pressening over sit læs, vidste Hartmut, hvad han manglede. Noget tændte ham, og han bemærkede, at selvfølgelig var alt det, der ikke var beskyttet af pressingen vådt, men resten af læsset var fuldstændig tørt.

Hartmut Ortlieb fandt på at bruge det samme materiale til at lave rejsetasker af, og på den måde forhindrede han, at alle hans ting blev gennemblødt, når det regnede. Ideen var det grundlæggende udgangspunkt for ideen til de berømte, vandtætte cykeltasker fra Ortlieb.

Ortliebs opstart

Da Hartmut kom hjem fra sin rejse, ville han af sted igen. Men denne gang skulle det være på en helt anden type rejse ─ rejsen som iværksætter. Han tog sin mor symaskine og en container med rød pressening og begyndte at sy forskellige mønstre, som endte med at blive de første, vandtætte cykeltasker. Med lidt presning og nogle kroge fra en tømmerhandel, fremstillede Hartmut de første, vandtætte cykeltasker til bagagebæren på sin cykel. Det fungerede, som det skulle, så han fik hurtigt fremstillet en taske mere i en større størrelse, så han kunne medbringe endnu mere bagage.

Hans venner og naboer var meget facineret af hans tasker og de muligheder, de udgjorde. De var derfor meget interesserede i cykeltaskerne. Interessen for cykeltaskerne blev så omfattende, at der var flere forhandlere, der efterspurgte Harmuts tasker. Og dermed var den første kollektion af cykeltasker skabt. Og dermed også forhandlingen af dem.

Hartmut fandt på et lignende system til sit cykelstyr. Taskerne blev en kæmpe succes, og Hartmut belsuttede derfor at spørge sine venner og familie om hjælp, og kort tid efter, i 1982, stiftede han Ortlieb.

Et brand, der hele tiden bliver mere og mere populært

Helt fra starten har Ortlieb designet og udviklet fuldstændig vandtætte produkter ─ takket være de forsejlede sømme.  Det er virksomhedens kvalitetsstempel, og det er den faktor, som adskiller Ortlieb fra sine konkurrenter. Senere ændrede Ortlieb cykeltaskerne, så det ikke længere var kroge fra byggemarkedet, der blev anvendt, men et selvlukkende grebssystem kaldet quick-Lock 1, der giver et ekstra godt greb og endnu bedre sikkerhed ved produkterne.

Efterspørgslen efter produkterne fortsatte og blev stadigt mere omfattende, og den lille garage med 60 ansatte blev for lille. Derfor flyttede virksomheden ind i Heilsbronns virksomhedskompleks. Det skal også understreges, at den store efterspørgsel på det tidspunkt var efter andet og mere end blot tasker til cykler. Derfor fortsatte Ortlieb med at udvikle nye produkter, som f.eks. den første, vandtætte rygsæk ─ "Packman".

Ortlieb har formået at vende det, som konstant var til gene for folk, når de kørte på cykel, til et funktionelt og vigtigt element.

Ortlieb i dag

I øjeblikket har den tyske virksomhed mere end 200 ansatte, og de sælger en lang række produkter, som hele tiden videreudvikles. Alle produkterne er fuldstændig vandtætte og fremstillet ved hjælp af en innovativ produktionsmetode.

Produkternes kvalitet er bemærkelsesværdig, fordi den opfylder stort set alle de mest omfattende krav i forhold til vind og vejr.

Ortlieb forhandles hos mange forskellige specialforretninger inden for sport direkte fra Tyskland. De har specialiseret sig inden for forskellige udendørs sportsgrene, som f.eks. cykling, vandsport og trekking. Virksomhedens produkter sælges via forskellige forhandlere, og fås i mere end 30 forskellige lande.

Se Ortliebs enestående beskyttelse og funktionalitet hos Santafixie

Det kan nogle gange virke kompliceret at have ting med på cykelturen, og det er derfor vigtigt at have det rigtige udstyr hertil.  Derfor spiller Ortlieb en vigtig rolle. På vores hjemmeside kan du se en lang række af Ortliebs cykeludstyr, som du kan bruge, når du vil have meget med på cyklen og holde tingene beskyttet på bedst mulige måde.

Vi forhandler også Ortlieb-udstyr til cyklister, som du kan bruge, hvis du ikke vil have store tasker eller andet udstyr monteret på cyklen.