Cykelhjelm guide

Guía sobre cascos

Hvordan vælger man en cykelhjelm?

Hvis du cykle oftere vil du vide, at en af de vigtigste beslutninger, vi står over for, er hvad hjelm at vælge at gå med din cykel. For at vide, hvad du skal beslutte, er du nødt til at stille dig selv et par spørgsmål. For eksempel: Hvordan kender jeg min hjelm størrelse? Hvordan måles en cykelhjelm? Hvilke faktorer påvirker sikkerheden? Hvilke modeller har den bedste ventilation? Hvilke er mest komfortable og hvilke typer hjelme er der?

Der er mange spørgsmål at besvare, og vi kan hjælpe dig med at få svarene, så du kan vælge den bedste hjelm til dig.

Hjelm størrelser og mål

Hjelm størrelser og mål

Størrelsen på din cykelhjelm skal have den perfekte pasform til dit hoved. Derfor er det vigtigt, at du kender den størrelse, der passer bedst til dig. Men hver fabrikant bestemmer sine egne størrelser, så nogle gange at kende den korrekte størrelse af en cykelhjelm kan være mere kompleks end det ser ud i starten.

Du skal bruge den korrekte måling af dit hoved for at vælge hjelmens størrelse. Til dette kan du følge disse enkle trin:

Mål dit hoved
1. Mål dit hoved

Tag et målebånd og læg det omkring omkredsen af dit kranium. Gør det for den bredeste del, det vil sige ved området over øjenbrynene. På denne måde vil du have målingen af diameteren i centimeter, som vil tjene som grundlag for at beslutte den mest hensigtsmæssige hjelm.

Vælg din størrelse
2. Vælg din størrelse

Dernæst er det tid til at kontrollere, hvilke størrelser der er tilgængelige. For eksempel størrelse L (58-60cm) betyder, at det er rigtigt for hovedstørrelser mellem 58 og 60cm. Ifølge producenten korrelerer dette til en L.

Endelig justering
3. Endelig justering

Når du har fundet den rigtige hjelm, der passer til din størrelse, kan du regulere den med bagringen og justeringsbælterne, der normalt er i hver model.

Bedst sælgende hjelmeSikkerhed

Sikkerhed

Der findes mange typer cykelhjelme, men det er vigtigt, at du finder en, der opfylder sin opgave. Sikkerhed er den vigtigste faktor at tage hensyn til. Husk, at det er den eneste sikkerhedsbarriere, du har i tilfælde af en ulykke. Derfor skal du vælge en model, der opfylder de bedste sikkerhedscertificeringer.

Først og fremmest, for at det kan sælges kommercielt - og anvendes - det skal godkendes af et tilsynsorgan. At være godkendt indebærer, at de materialer, som den er fremstillet, er lavet af hård plast ABS eller polycarbonat til hjelmens hus. Dette er et hårdere materiale. Derudover har hjelme fremstillet med dette materiale værre ventilation på grund af manglende ventilationsåbninger. Muligheden for polycarbonat er derfor den mest anbefalelsesværdige, fordi den ventilerer bedre og absorberer påvirkningerne på en mere passende måde.

Hvis du vil se mere information om dette emne, kan du være interesseret i at vide, at standarden for godkendelse af cykelhjelme er UNE-EN 1078. En etiket med disse numre vises i de godkendte hjelme. Dette er meget vigtigt.. Vi anbefaler, at du får en hjelm med MIPS-system, således at virkningen af kollision i tilfælde af påvirkning vil blive reduceret på niveauer, der spænder med 40%.

mips

MIPS tår for Multidirectional Impact Protection System. Det er et system til beskyttelse af multidirektionelle påvirkninger. Takket være et polykarbonatark adskilt fra hjelmens ydre del tillader det (i tilfælde af slag) dit hoved at rotere lidt inde i hjelmen, så slaget ikke er foran. Det er hvad der sker med vores hud omkring hovedet, det kan bevæge sig rundt om kraniet og redde os fra indre skader. Derfor er de sikreste produkter, du kan finde, dem, der inkorporerer dette system.

Ventilation

Ventilation

Ventilation er en anden vigtig faktor. Skumbeklædningen holder på varmen, og hovedet er en af de dele af kroppen, hvorved overskydende temperatur kommer ud, når vi træner. Ventilationshullerne tillader dette område at opdatere, så det er meget nødvendigt, både i varme og kolde klimaer, hvor det også hjælper med at fjerne fugt

God ventilation bidrager til en korrekt aerodynamik , med hvilken friktionen af luften med cyklisten reduceres, og dens ydeevne forbedres. De mest moderne design bruger ventilationskanaler inde i huset, der tillader luften at strømme over cyklistens hoved.

Derfor skal du altid dobbelttjekke de muligheder, du har. Hvis du praktiserer cykling normalt, sikkert du kender følelsen af varme akkumulere i dit hoved, sved flyder og ubehag vokser over dine skuldre. Så for at sikre, at dette ikke sker, og at ikke have fristelsen til at tage den vigtigste beskyttelse, du har mod mulige slag, skal du vælge en model, som den varme luft kan komme ud nemt.

Justering og fastspænding

Justering og fastspænding

For at sikre, at hjelmen ikke glider af hovedet, skal hjelmen give dig mulighed for at justere den til at tilpasse sig dit hoved. De fleste har en form for mekanisme i ryggen, såsom stropper, for at sikre, at du nemt kan justere det. På denne måde får du din hjelm perfekt placeret, og du vil ikke engang indse, at du er iført den.

Husk, at det skal være godt fastgjort til dit hoved, en eller to fingre over dine øjenbryn. Du skal også have laterale stropper i form af en „V“ med en skyder. En af dem skal være foran ørerne og den anden bagved. Normalt har de en blonde enhed, der holder det godt lukket, og som let kan åbnes ved blot at trykke på.

Denne enhed er et spænde, der er under hagen. Denne mekanisme er meget ens for mange hjelme. Vælg dog den, der er lettere for dig at bruge. Til dette skal du sørge for, at du ikke kan indtaste mere end en eller to fingre mellem spænde og din hage.

Ajuste y sujeción
Komfort

Komfort

Komfort ligger i en god pasform uden overdreven pres på ansigt, hage eller hals. Hjelmen skal være lys og udjævnet på hovedet uden hældning. Forkanten skal være på en eller to fingre over dine øjenbryn, så din front er godt beskyttet.

Først og fremmest skal du huske på, at hjelmen er en forlængelse af din egen krop, og at dens hovedopgave er at beskytte dig mod hovedskader, hvis du falder eller lider en form for påvirkning.

Vi anbefaler dig

Hvis du er mellem to størrelser, skal du vælge den mindste. Hvis hjelmen er større, kan du bruge en kasket til at forbedre hjelmindstillingen. Men for at være sikker på dit valg, prøv det, justere det og kontrollere, hvordan du føler med det. Opmuntre det side om side og tilbage til forsiden. Hvis du bevæger dig mere end to fingre, skal du justere det bedre. Du skal også have god ventilation, som opfrisker interiøret, når du er begyndt at svede, men stadig holder dig aerodynamisk.

Typer af hjelm

Typer af hjelm

Cykling har mange varianter. Du kan gøre urban, bjerg, vej, spor eller cyclocross cykling, blandt mange andre modaliteter. Derfor er der mange typer af design, der svarer til kravene i hver praksis sort.

City

Du skal opfylde de samme ventilationsbetingelser, justering og godkendelse som resten af modellerne. Denne type hjelm er den, der bruges til at cirkulere af byer, og der er foldemodeller, der er designet til at blive båret i poser eller rygsække. Dette er nyttigt, hvis du cykler til arbejde eller i skole. Bagsiden har normalt en gummi til at passe korrekt, hvortil et klip tilsættes til hagen lukning. Du skal bare vælge det design, der passer bedst til din stil.

Byhjelme har spredt sig i de seneste år med stigningen i antallet af kilometer af cykler aktiveret i byerne. Derfor er mulighederne for at vælge imellem ganget. Der er nogle, der er autentiske tilbehør, som du kan kombinere med dit daglige outfit. Men frem for alt lover det komfort.

byhjelme

Folding hjelme

De er perfekte, når du bruger cyklen som et transportmiddel mod en bestemt destination. Faktisk er der mange byhjelme, der har denne funktion, så du kan tage dem til kontoret, gøre forskellige procedurer eller gå på college. I løbet af dagen kan du forlade dem i en rygsæk eller taske. De er de mest praktiske.

I dette tilfælde er designet normalt en af nøglefaktorerne, når du træffer en beslutning, men husk at det også skal godkendes, justeres og have god ventilation, især hvis du bor i et varmt område.
Der er vintage stilarter, moderne og også dem, der bærer rækken af racercykler. Der er også hjelme med eller uden visir.

foldbare hjelme

Racer

Disse bruges til at udøve eller til træning med udsigt over nogle konkurrence, for eksempel. Derfor er det så vigtigt, at de er lette, aerodynamiske og komfortable. Med en intens fysisk aktivitet, hvor du vil svede meget, er god ventilation afgørende.

Tage hensyn til vægt, fastgørelse, størrelse og æstetik, ud over, selvfølgelig, mærket og den pris, der bedst passer til dine forventninger.

Racerhjelme

Cyclocross

Til udøvelse af cyclocross er der meget aerodynamiske modeller, med enkel justering og med avanceret teknologi, der giver stor komfort. Hvis du praktiserer denne modalitet af cykling, skal du stå over for naturlige grunde, der præsenterer utallige udfordringer for din fysiske modstand. Derfor skal du forberede dig på mulige fald på is, sne eller mudder, og dit hoved skal altid være meget godt beskyttet. Se også efter en model, der gør det muligt at rengøre.

Der er en bred vifte af designs, modeller og kvaliteter. Husk at huske på, at hjelmen skal være udstyret med MIPS-teknologi.

Cyclocross hjelme

Fixie / Single Speed

For enkeltvejscykler, som normalt bruges til byrejser, bør du vælge en meget modstandsdygtig hjelm med lette materialer og struktur, der kan absorbere påvirkninger. Der er foldehjelme og hjelme med meget attraktive designs, så du kan holde din kosmopolitiske og moderne stil, samt gemme den i din taske eller rygsæk til enhver tid.
Den hastighed, der nås med denne type cykler, er normalt ikke meget høj, men i bymiljøer er det bedst at forhindre enhver eventualitet og erhverve en hjelm med de bedste fordele

Vælg en, der skal bruges sammen med din Fixie på både korte og lange ture, indenfor eller uden for byen. I disse tilfælde er professionelle hjelme ikke nødvendige, men det betyder ikke, at du ikke skal gå efter kvalitet.

Se Fixie hjelme

Gravel

Hvis du praktiserer gravel, skal du gøre med en, der beskytter dig mod mulige fald på vejene, hvorigennem denne modalitet normalt praktiseres. Disse veje har normalt lidt trafik og indeholder normalt sten eller grus. Der er et væld af designs, med farver og meget farverige former. Vælg en med god ventilation, komfort og modstand.

I dette tilfælde kan du søge efter en model, der er nyttig til både landevejscykelkonkurrencer og cyclocross konkurrencer. Du kan endda vælge en med et visir, som er egnet til folk med langt hår.
Søg efter en stabil og sikker in Mold konstruktion, og en egnet pasform til dine mål.

gravel hjelme

Bane / Velodrome

I disse tilfælde er ydeevne og sikkerhed de vigtigste aspekter. I denne sport nås høje hastigheder. På grund af dette skal modstanden i vores hjelm være op til standard, da faldet er stærkere end normalt. Derudover er den aerodynamiske faktor grundlæggende, hvis du ønsker at opnå maksimal ydelse.

Husk at kigge efter koden i 1078 for at sikre, at din cykelhjelm er godkendt, og at den opfylder alle de kvalitetsstandarder, der er markeret af EU. Hjelme af højeste kvalitet fremstilles efter processen med at bruge en form, så hjelmen er skabt i ét stykke. Du bør prioritere denne type før dem, der er fremstillet i to stykker, hvis kvalitet og effektivitet til at absorbere påvirkninger er meget lavere.

bane hjelme

Sammenfattende er dette alt hvad du behøver at vide for at vælge din perfekte cykelhjelm. Vi er sikre på, at dit valg vil være korrekt, hvis du følger vores anbefalinger.


Vores hjelmmærker

Abus Bollé Brooks Closca Eltin Ges Giro HJC Kask Livall Nutcase Overade Thousand

Lær mere ...

Santafixie blog

When Is It Time to Change your Bike Helmet?
Helmets are nowadays the most important element to riding a bike. Apart from being mandatory on interurban roads in most countries ..

Læs mere

Santafixie blog

How to Properly Clean a Bike Helmet and Avoid Bad Smell
In order to use the extra elements needed to cycle correctly, and to extend their useful life, you must consider how you clean them...

Læs mere

Santafixie blog

The 10 Best Helmets for Cycling around Town
It seems that the worst phase of confinement is coming to and end and we are slowly getting our mobility back. It is true that, ..

Læs mere