CYKELLÅS KØBSVEJLEDNING

Hvordan vælger du den ideelle lås til at beskytte din cykel?

Vi ved, at din cykel er vigtig for dig. Det hjælper dig med at bevæge dig frit rundt, uanset hvor du bor eller hvad klokken er. Derfor er det vigtigt at beskytte det mod kriminelle gennem foranstaltninger, der giver dig et tilstrækkeligt sikkerhedsniveau. Med en godkendt lås vil, din cykel være sikrere, og du kan lade den stå på gaden med større lethed i sindet.

Hvordan kan du forbedre din cykels sikkerhed?

Der er mange typer af cykellåse, men ikke alle af dem tilbyder det samme niveau af sikkerhed eller de samme garantier. Afhængigt af din livsstil, hvor du forlader din cykel, og hvor mange timer den er parkeret, skal du bruge en lås med et højere eller lavere sikkerhedsniveau.

Et andet aspekt, du bør tage højde for, er dets homologering. Når låsen du skal købe har FG-, VDS-, ART-, SSL- eller SSF-mærkerne, betyder det, at dets design og produktion har gennemgået kvalitetskontrolprocesser, og at dets sikkerhed er garanteret til en vis grad. CE-mærket betyder, at det overholder alle EU-standarder, men der er yderligere, strengere standarder, der vil forbedre sikkerhedsniveauet.

Ud over sikkerheden for at vide, at din cykel er beskyttet mod tyveri, vil godkendte låse med et passende sikkerhedsniveau give dig ro i sindet. Brug af en af disse godkendte låse er et af kravene til forsikringsselskaberne til at acceptere en politik, der beskytter dit transportmiddel.

Sikkerhedsniveauer


Uanset om de er godkendt eller ej, kan du finde muligheder på markedet, der tilbyder forskellige sikkerhedsniveauer. De fleste låsemærker har deres egne sikkerhedsvurderinger, som er angivet på hver model i deres katalog. Selvfølgelig behøver du ikke den samme lås, hvis du forlader din cykel på gaden natten over, eller hvis du lader den parkeret uden for en butik for at køre et hurtigt ærinde. Der er forskellige sikkerhedsniveauer:

Grundlæggende sikkerhed

Det laveste niveau på rangordningen, er det kun tilrådeligt, hvis du bruger din cykel sporadisk og ikke vil forlade det uden opsyn i over nogle minutter foran en butik, for eksempel.

Se modeller >
Medium sikkerhed

Medium-sikkerhedslåse er velegnede til at forlade din cykel parkeret på et sted med mange mennesker rundt eller i landdistrikterne.

Se modeller >
Høj sikkerhed

Denne form for lås er blandt de sikreste, men ikke på toppen. Lavet med hårde og høj sikkerhed metaller, kan de endda være lettere end mellemniveau låse. De er ideelle, hvis din cykel bliver på gaden i lange perioder i dagtimerne, i mindre trafikområder.

Se modeller >
Top sikkerhed

Dette er det højeste sikkerhedsniveau. Låse og kæder i dette niveau er lavet med tykke, stærke metaller, og deres nøgler er også forstærket. Du skal bruge en af disse, hvis du bor i et tætbefolket område, eller hvis din cykel forbliver udenfor om natten.

Se modeller >

Vælg en cykellås, alt efter hvor og hvor længe du parkerer din cykel


HURTIGT STOP ET PAR TIMER HELE DAGEN OVERNIGHT
BYMIDTE Højeste Højeste Højeste Højeste
HOVEDSTADSOMRÅDET Mellemhøj Høj Høj Højeste
UNIVERSITETSCAMPUS Høj Højeste Højeste Højeste
BOLIGOMRÅDE Basis Mellemhøj Høj Høj
RURAL AREA Mellemhøj Mellemhøj Mellemhøj Mellemhøj
CAR BIKE RACK Mellemhøj Mellemhøj Høj Højeste

De bedst sælgende cykellåseForskellige former for låse

Ud over sikkerhedsniveauer skal du overveje, hvordan du bruger din cykel. Afhængigt af deres form er de muligvis ikke tilstrækkelige til dine behov (f.eks. hvis du parkerer det på en cykelstativ). Afhængigt af hvor du forlader din cykel, skal du bruge en slags lås eller en anden.

Foldelåse

Foldelåse består af et sikkerhedssystem på en halvstiv krop, der har foldeakser, der gør det muligt at folde dem, når de ikke er i brug. Du kan bære dem i din rygsæk eller holde dem hjemme uden at de tager meget plads.

Da de er fleksible, takket være dem vil du være i stand til at lade din cykel låst til meget forskellige strukturer. Hvis du vælger en med den rigtige støtte, vil du være i stand til at passe den til din ramme. Deres svaghed er deres fælles punkter — hvis du undgår at placere den i nærheden af jorden, vil det være sværere for tyve at bryde det på grund af manglen på et tåhold.

folding locks
folding locks
PROS
 • Let at bære
 • De tager lidt plads
 • Fleksibilitet
 • Høj modstand
CONS
 • De har tendens til at være for dyrt med hensyn til deres sikkerhedsniveau
 • Få producenter, begrænset sort
 •  
 •  

Bøjlelåse

De betragtes som en af de bedste alternativer til sikring af cykler. De består af en hærdet stålbøjle i form af en U og en integreret lås og kan kun brydes ved hjælp af en radial arm sav. For at bære dem fra et sted til et andet, når du ikke bruger dem, behøver du kun et specielt klip til dit bælte eller til at gemme dem i en rygsæk eller taske.

Deres største ulempe er, at de på grund af deres form kun kan bruges på relativt tynde overflader, såsom et cykelstativ. De er ofte sværere at låse, da du får brug for en stang, der passer ind i bøjlen. Cykelholdere er perfekt egnede, men du vil normalt ikke være i stand til at binde det til en lygtepæl eller et træ.

U-locks
U-locks
PROS
 • God kvalitet/prisforhold
 • Meget svært at bryde
 • Let at transportere på din cykels ramme
CONS
 • Et særligt sted at låse cyklen er nødvendig
 • Tung
 •  

Kabellåse

Hovedstyrken af kabellåse er deres lette vægt og fleksibilitet. Du kan bruge dem med din egen hængelås eller med integreret hængelås. De er fleksible og lette og er meget nemme at bære og håndtere, men de er også et af de mest nemme at bryde sikkerhedssystemer. De bruges ofte som et supplement til en anden hængelås for at styrke sikkerheden.

For at finde den ideelle løsning anbefaler vi, at du overvejer det sikkerhedsniveau, du har brug for, afhængigt af hvor du normalt parkerer din cykel og tykkelsen af kablet. Jo bredere kablet er, jo sværere er det at bryde, og jo vanskeligere er det for din cykel at blive stjålet. Du kan også finde modeller, der har en indbygget tyverialarm.

cable locks
cable locks
PROS
 • Lettere
 • Fleksibel
 • Let at bære og bruge
CONS
 • Nemmere at bryde
 • Anbefales ikke som hovedlås
 •  

Kædelåse

Selvom traditionelt bruges til at sikre motorcykler, kan du i dag også finde specielle modeller til cykler, som kan være bærbare eller statiske. Førstnævnte er lettere og er designet, så du kan tage dem med dig, uanset hvor du går. Du behøver ikke at bære dem på ryggen, mens du rider. Du kan bære dem viklet rundt om din ramme eller andre steder.

Faste kæder er meget sikrere, fordi de er betydeligt tykkere og stærkere. Men de er også meget tungere, så de er ikke beregnet til at blive båret til enhver tid. De er velegnede til din arbejdsplads eller i din bygnings døråbning — steder, hvor de kan efterlades permanent..

chain locks
chain locks
PROS
 • Sikrere
 • Let at sikre
 • Du kan efterlade det på et sted permanent, hvis det er din eneste parkeringsplads.
CONS
 • Tungere
 • Bulkier
 •  

Kombinationlåse

Dette er et ret praktisk sikkerhedssystem. På den ene side giver kædens fleksibilitet dig mulighed for at fastgøre rammen næsten hvor som helst. På den anden side sikrer kombinationssystemet, at du kan få adgang til din cykel når som helst uden behov for nøgler. Det er en af de mest effektive mekanismer, som at låse det op, skal du kende koden for at fjerne kæderne og arbejde i fuld visning af alle.

For at nyde det fulde potentiale i kæderne anbefales det, at du placerer dem så langt som muligt fra jorden og undgå for meget slæk. Da de er ret tunge, kan du pakke dem omkring sadelpinden eller øverste rør til at bære dem fra sted til sted.

combination locks
combination locks
PROS
 • Fleksibilitet
 • Mere effektiv
 • Ingen nøgler er nødvendige
CONS
 • Tungere
 •  
 •  

Hjullåse

I betragtning af den måde, cykler er designet, samt bekymre sig om at vælge en lås til din cykel, skal du tænke på en måde at beskytte dine hjul, sadel osv. Disse dele er værdifulde, og selvom tyve måske ikke er i stand til straks at bruge dem, kan du miste dem, hvis de ikke er ordentligt sikret.

For at forhindre, at dine hjul bliver stjålet, kan du købe forskellige typer låse. For eksempel kan du erstatte quick-release hub bolte med låse, der kræver et bestemt værktøj og tilbyder et højere sikkerhedsniveau. Der er også specifikke låse, der fastgør hjulet til rammen og gør det umuligt at fjerne.

wheel locks

Sadellåse

Som vi lige har nævnt, er cykelsadler en af de mest stjålne komponenter, og det er også en konsekvens af, hvor nemt det er at fjerne dem fra deres sadelpind. Nogle cyklister fjerner sadlen og tager den med dem, når de kommer ud af cyklen, men du behøver ikke at ty til sådan en irriterende vane.

Du kan købe en klemme, der i stedet for det traditionelle system med krumtappe og faner lægger alle dele i en mere kompleks metode. Du kan finde muligheder på markedet, der passer sammen som et puslespil og kræver deres eget værktøj eller yderligere dem, der, mens det ikke er umuligt at opnå, gør det sværere for tyve at nå deres mål.

sadellåse

Alarmlåse

Alarmlåse er uden tvivl en af de mest sofistikerede muligheder for at beskytte din cykel. Ud over de sikkerhedsmekanismer, vi har nævnt, har de et indbygget advarselssystem, der udløser, når det opdager, at det bliver manipuleret med.

Afhængigt af den indstilling du vælger, vil det ikke kun advare dig med støj. Du kan nemt finde modeller, der også sporer din cykel via GPS og via en app fortælle dig, hvor de er. Du kan finde dem i mange formater, både kæde- og U-formet.

Alarmlåse

Hiplok låse

Dette engelske mærke har flere produktserier. Dens innovation består af en hærdet stålkæde dækket af et nylonstof. Desuden har enden af hængelåsen samme mekanisme som bæltelåse. Dette gør det særligt alsidigt, når det kommer til montering..

Der er tre typer: lite, sølv og guld. De arbejder alle på en lignende måde, men er gradvist mere sikre. De buede nøgler til den første model er for eksempel vanskelige at kopiere, men kunne opnås med en ordentlig søgning. Guld- og sølvmulighederne har dog et unikt serienummer knyttet til dem.

Hiplok låse

Nogle tips

Der er muligheder for enhver form for forbruger, så du skal tænke over, hvordan du kommer til at bruge din lås, før du køber en. Hvis du vil finde den perfekte til dig, skal du huske dette:

 • Tænk på de ruter, du kommer til at følge, og hvordan du vil bruge din cykel

Hvor vil du cykle? Hvor længe vil det blive parkeret? Er der steder, hvor du kan efterlade det langs din rute?

 • Overvej hvordan du er

Glemmer du normalt dine nøgler? Har du en taske eller rygsæk, hvor du kan holde låsen? Er du villig til at bringe en tung genstand med dig?

 • Hvilket sikkerhedsniveau skal du bruge?

Som vi diskuterede i starten, behøver du ikke den samme lås, hvis du kun bruger din cykel til ærinder i en landlig landsby, eller hvis du bruger den til pendling i en storby.

 • I dette tilfælde er det bedre at investere en højere sum penge

Det vil være dig, der beslutter, om det er værd at spare penge på at beskytte din cykel — og risikere at miste den — eller om det er bedre at investere i et system, der holder den godt beskyttet. Du behøver ikke at vælge den dyreste løsning — overveje risiciene og tage din beslutning i henhold til dem.

 • Begræns dig ikke til bare én mulighed

Jo flere beskyttelsessystemer er synlige, jo mindre attraktive din cykel vil være for tyve. Ikke alene vil det være mere kompliceret at få det, men det vil også fungere som en afskrækkende virkning mod folk, der forsøger at stjæle det. Hvis du lader det stå i et travle område, kan du bruge to låse på samme tid.


Vores mærker af cykellåse

kryptonite cykellåse abus cykellåse onguard cykellåse eltin cykellåse

Læs mere...

Top 10 Bike Locks for 2021
The time has come: you have decided to buy a bike to go around the city, to commute to and from work, to do errands…

Læs mere